kolmapäev, 28. august 2013

Kui ammu hakkasid naised ennast raseerima?



  Enamus naisi teevad kindlasti teatud hooldusrituaale raseerimises oma mõningatel kehapiirkondadel paar korda nädalas. Kõik kes seda teevad teavad kindlasti, et see on ilgelt tüütu tegevus. Raseerimine võib olla isegi rohkem tüütav teatud garderoobi valikul (kleidid, seelikud, miniseelikud).

  Nagu enamik kultuuritavad, kõik mida me teeme see on kindlasti jälgimise all, kaasaarvatud teatud kehapiirkonnad mis kindlasti peaks olema naiste puhul raseeritud. Aga kust kõik need probleemid raseerimistest, juustest jne... kõik alguse on saanud?

  KAENLAALUSED

  Ameerika naistel ei olnud vajadust kaenlaaluseid raseerima hakata enne umbes 1915a. lõppu. Kas kunagi keegi sellel ajal üldse nägi naiste kaenlaalused? Isegi sõna kaenlaalune oli tollel ajal keelatud. Kuid siis tuli moodi varrukateta kleit ning seda reklaamiti kõikjal üle USA ning oli isegi kohustuslik üritusel "Modern Dancing". Nii tekiski koheselt naistel vajadus eemaldada karvad kaenlaalustelt.

JALAD

  20.date mood ei olnud selline, et naised oleks pidanud vajalikuks oma jalgu raseerida, kuid siis tuli 30 ja 40. aasta pani vaieldamatu punkti. Moodi läksid väga lühikesed seelikud ning sukad mis tõi kaasa sunnitud jalgade raseerimise.

BIKIINIPIIRKOND

 Olid need pornonäitlejad? Või haigustest põhjustatud? Brasiillased? Bikiinivahad on olnud sadu aastaid populaarsed moslemi naistel. Lähis Idas ja Põhja Aafrikas olla pruudid eemaldanud kõik oma keha karvad pulmaööks ning sageli jätkati seda rituaali pärast pulmi. Mõningates kohtades olevat sama teinud ka mehed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar