reede, 16. august 2013

Kuidas ära hoida kuivust, põletust, punetust, ärritust ja sissekasvanud karvu mis tekivad raseerimisega.

  Üks sagedasemaid küsimusi on miks raseerimine tekitab probleeme ja kahjustab nahka? Paljud kurdavad, et raseerija põletab, tekitab ärritust, punetust ja sissekasvanud karvu. Need probleemid võivad parimal juhul raskendada raseerimist kuid halvimal juhul tekitada piinavat valu.Õnneks on olemas mitmeid lahendusi nendele probleemidele, et pakkuda leevendust.

                       Raseerija lööve on probleem paljudel meestel üle maailma

  Esimene kõige sagedasem kaebus on, et raseerija põletab. Sellega kaasneb tavaliselt punetus, valulikus ning halvimal juhul nahapõletik. Need põhjused tekivad sellepärast, et tera eemaldab mööda nahka liikudes pealmise epiteelkoe (pealmise nahakihi). Et leevendada põletikku ja põletustunnet väldi raseerimist iga päev, vaid lase nahal vahepeal puhata. Kanna niisutavat palsamit nagu Raz*War After Shave peale raseerimist ja igapäevaselt peale näo pesemist. See aitab nahka rahustada ning epiteelkoel taastuda. Ühtlasi hoiab naha niiske.Avalda raseerijale nii vähe survet kui võimalik, samas muidugi piisavalt, et saaks raseerida. Kui raseerid DE raseerijaga siis jälgi, et tera oleks enam vähem 30 kraadise nurga all. Nii lõikab tera karvu kõige vähem ärritust tekitavalt. Mitme teraga raseerijaga on lihtsam, seal on juba terad õige nurga all.

  Sissekasvanud karvad on vähem levinumad kui ärritus. Kuid probleemi korral palju valusam ning siin võib süüdistada nüridat või kehva raseerijat. Miks karvad naha all tekitavad valu, kahjustavad nahka ning mõnikord isegi tekitavad infektsiooni? Habemekarvad on sama tugevad kui vasktraat, pole ime kui värkselt lõgatud habe kasvab naha alla ning tekitab seal uuristades valu. Kui Teil on sisseaksvanud karvu siis vältige raseerimist mõningat aega, kasutage õrna nahakoorijat, et tuua karvad tagasi nahapinnale. Võite kasutada ka vana puhast hambaharja. Harja hambet ning see toob sissekasvanud karvad taas pinnale. Hoidke piirkond hästi niiske kreemi või palsami abil, see aitab kiirelt paraneda. Palsami ja kreemi asemel võib kasutada teist abinõud. Purusta aspiriin ja C vitamiin ning sega koos veega kokku pastaks, kandke pinnale. Aspiirini happed ning C vitamiin aitab nahal kiirelt paraneda. 

                      Selleks, et vätida sissekasvanud karvu, ära raseeri vastukarva

  Selleks, et vätida sissekasvanud karvu, ära raseeri vastukarva. Eriri kui habe on tihe ning kasvab paralleelselt nahapinnal. Juhul kui Sul on pidev probleem sissekasvanud karvadega raseeri raseerijaga millel on võimalkult vähe terasid 1-2 tera. Kaasaegsed raseerijad millel on mitmed terad toimivad järgnevalt. Esimene tera tõmbab karva naha seest ülesse ning järgnevad terad lõikavad järjest karva võimalikult lühikeseks. Hiljem kui oled raseerimise lõpetanud tõmbab karv tagasi naha sisse ning tulemus ongi sissekasvanud karvad.

        
   Kui kasutad mitmeteralisi raseerijaid siis soovitav on mõelda investeerimisse DE raseerijasse mis aitab tõsta raseerimiskvaliteeti ning on kordades soodsamate vahetusteradega, kui mitmeteralised

   Probleemide jätkuval ning pideval ilmnemisel on soovitav kindlasti pöörduda nahaarsti poole, ärritused ja punetused võivad olla põhjustatud allergilisest lööbest või mõne eeterliku õli nagu sandlipuu talumatusest.

Jätkuvalt Soovime Teile edukat raseerimist.

Raz*War Team
wecare@raz-war.ee


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar