neljapäev, 15. august 2013

Kuidas saavutada perfektne raseerimistulemus?

Kuidas raseerida, et saavutada täiuslik tulemus? Ning veel mõned nõuanded.

Ettevalmistus:

RASEERIMINE SEEBI; PINTSLI; KAUSIGA

Asjad mida vajad enne raseerimist!

  • Kavliteetset raseerimiskreemi nagu RazWar raseerimiskreem. (Alternatiivina, võid kasutada raseerimisseepi vaata juhendit kuidas kasutada raseerimisseepi).

1. DUŠŠ

Alati raseerige dušši all või kohe pärast dušši all käimist. Aur ja kuum vesi avab nahapoorid mis omakorda põhjustab habemekarvade ülesse tõusmist, et neid oleks lihtsam lõigata. Kui peegel dušširuumis ei lähe uduseks, ei ole vesi habemeajamiseks piisavalt kuum. Kui Teil on vaja habet ajada ilma dušši alla käimata, peske nägu kuuma veega. Mõnest minutist piisab täiesti.

2. NÄONAHA PUHASTAMINE

Peske nägu alati enne raseerimist seebi või vedela näopuhastusainega. Pesemine eemaldab näolt mustuse ja tahma ning raseerija pääseb nahale lähemale. Ära kunagi kasuta koorijaid ennem raseerimist või habemeajamist. See võib nahka veel rohkem ärritada. Märgraseerimise võti peitub selles, et kogu protseduuri ajal hoia nahk piisavalt niiske loputades raseerijat tihedalt ning vajadusel loputada nägu kuuma veega.

3. KASUTA RASEERIMISÕLI

Raseerimisõli loob barjääri naha ja raseerija vahel. Nii libiseb raseerija valutult üle naha, ei teki ärritust ning sisselõikeid. Väike kogus raseerimisõli ei jäta ka nahka õliseks.

4. KASUTA RASEERIMISKREEMI

Ettevalmistamiseks kulub rohkelt kuuma vett. Leota raseerimispintslit kuumas vees, et pintsli karvad saaks pehmeneda. Hõõru raseerimiskreem pintsliga laiali. Pintsliga hõõrudes tõstate ülesse karvad ning valmistate habeme ette pehmemaks lõikuseks. Keerutage pintsliga ringikujuliste liigutustega kuni tekib õrn valge vaht näonahale. Vältige aerosoolvahte ning geele nende vaht on liiga raske ning ei lase raseerijal pääseda võimalikult nahalähedale. Hea raseerimiskreem toodab õhukese ning õrna vahu.

5. ESMALT

Raseeri alati selles suunas kuidas habe kasvab! Regulaarselt habet ajades kasvamise suunas tõstab karvad oma poori ning nii väldite sissekasvanud karvu. Alusta raseerimist põskedelt allapoole. Jäta viimaseks kael, lõug ja vuntsid nii on rohkem aega paksematel karvadel pehmeneda. Kasutage alati lühikesi tõmbeid ning loputage raseerijat tihedalt.

6. TEISEKS ( VABA VALIK)
Teist korda võite üle raseerida ka vastukarva, kuid tehke seda väga õrnalt, et mitte põhjustada karvade sissekasvamist.
Pärast raseerimist- taasta nahk

7. LOPUTAMINE

Kui oled lõpetanud, loputage oma nägu korduvalt külma veega. Pese ära alles jäänud raseerimiskreem ja õli. Külm vesi aitab nahapooridel sulguda.

8. RASEERIMISJÄRGNE-KOSMEETIKA
Isegi kui teed kõik õigesti, see traumeerib nahka. Hea on kasutada mitte alkoholi baasil raseerimiskreemi või After Shave palsamit. After Shave või kreem jahutab, niisutab nahka, vähendab ärritust ning rahustab. Pane natukene oma peopessa ning masseeri õrnalt nahka.

OLED SAANUD KÕIK JUHISED KVALITEETSEKS RASEERIMISEKS.

Alati on kiire ning pole aega raseerida korralikult ning kvaliteetselt. Kasuta õli ja kreemi ning saad ikkagi hea tulemuse, mitte küll täisliku, kuid hea.

RASEERIMISNÕUANDED

Miks valida märgraseerimine kuivale?

Märgraseerimine on raseerimine žiletti, seebi või vahu, geeli, kreemi ja veega. Sa peaksid seda tegema mitmel erineval põhjusel.
Märgraseerimisega saavutate tõhusama ning kvaliteetsema raseerimise kui kuivraseerimisega. Pardlid ei raseeri nii nahalähedaselt kui raseerimistera. Kuum vesi ja aur avavad nahapoorid, lõdvestab näolihaseid ning pehmendab habet.
Märgraseerimine tekitab vähem nahaärritust. Määrde mõju, soe vesi seep või kreem minimeerivad nahaärrituse või lööbe tekkimist.
Lõpetuseks: Sooja vee, seebi või kreemi kasutamine raseerimisel aitab nahal end värskendada ning uueneda mida kuivraseerimine ei lase teha. Olete värskem alustama uut päeva.

Mitmeteraga raseerijad VS üheteraraseerijad. Vahetatavate teradega raseerijad VS ühekordsed raseerijad.

Multi teradega raseerijad töötati välja esmakordselt 1970a. Idee oli, et terad on üksteisest väikeste vahedega eraldatud. Iga tera saab lõigata järjest nahalähedamalt. On tõestatud, et mitmeteraga raseerijad 3, 4 ja 5 teraga raseerivad tunduvalt nahalähedamalt kui üheteraga raseerijad.

Vahetatavate teradega raseerijad on paremad kuna neil on kõrgem kvaliteet, vastupidamine ning teravam tera kui ühekordsetel raseerijatel.
Kui kaua peaks tera püsima terav? Tera eluiga sõltub terast, habeme tugevusest ning kui tihedalt raseeritakse. Kui tera kasutatakse igapäev siis aeg on näidanud, et ärritus ja punetus hakkab tekkima kuskil 2 nädalase ajamisega. Kõige effektiivsem on vahetada tera igal ajamisel. Tegelik tõde peitub aga nende kahe vahe.
Väga hea tõde on see, et tera tuleb vahetada kui hakkab karvustama. Kuid enamus terasid kestavad igapäevasel ajamisel nädala ning siis on parem tera vahetada.

KUIDAS VÄLTIDA SISSELÕIKEID NING RASEERIMIST NÜRIDA TERAGA!

Väldi raseerimist nürida teraga!

Raseeri lühikeste tõmmetega. Hoia raseerijat õrnalt ning tee õrnad tõmbed. Raseerijat peab alati liigutama lõikamise suunas, ärge liigutage raseerijat küljelt küljele, nii põhjustate sisselõiked. Ära suru üleliia raseerijale peale nii ärritate nahka ning põhjustate jällegi sisselõikeid. Raseerige õrnalt.
Alati raseerige habeme kasvamise suunas.
Ärge raseerige sama kohta korduvalt enne, kui olete uuesti pannud kreemi.

Raseerimine tundliku naha puhul.

Tundlik nahk on õhuke ja peene tekstuuriga. Kuivus ning kogemuse puudus on tundliku naha puhul väga suur probleem, et korralikult raseerida.
Inimestel kellel on tundlik nahk kehtivad kõik kvaliteetse raseerimise nipid kahekordselt.
Puhastage nahka enne raseerimist põhjalikult ning kasutage kindlasti õli.
Kasutage uut tera igal raseerimisel. Uus tera vähendab ärrituse miinimumini.
Väldi geelide ja vahtude kasutamist mis on paksu koostisega ning ummistavad terad.
Kasutage kuuma vett mitu minutit, et karvad saaksid pehmeneda, leotamine sooja veega teeb raseerimise kordades kergemaks.
Vätige alkohoolibaasil nahahooldusvahendeid, need kuivatavad nahka.

Kuidas Vältida Ärritust!


Terad kipuvad kraapima nahka ja karvu mis võib põhjustada ärritust. Mida rohkem on terasid seda suurem on võimalus kraapimiseks. Ei pea olema miljonit tera, peab olema korralik raseerija.
3, 4, 5 teraga raseerija raseerib piisavalt puhtalt, et Te ei pea uuesti ja uuesti ala üle raseerima.
Alati raseerige karvade kasvamise suunas, ärge avaldage raseerijale palju survet, kasutage teravaid terasid ja loputa raseerijat pärast igat tõmmet.
Kasutage sooja vett, et pehmendada karvu. Eksperdid ütlevad habeme pesemine soojas vees pehmendab ning laiendab karvu mis omakorda teeb karva lõikamise raseerija jaoks lihtsamaks.
Nii raseerimisõli kui kreem töötavad hästi. Kuid, et saada täiuslik raseerimine ilma ärrituseta tuleks neid kasutada koos. Kata algul nahk õliga mis niisutab nahka, et raseerijal oleks kergem liikuda ning siis kata nägu kreemiga, et karvad saaksid pehmeneda.
Ning viimaseks kasuta mitte alkoholibaasil After Shave kreeme ja palsameid mis hoiavad naha niiskena ning rahustavad. See on juba väike ettevalmistu järgmiseks raseerimiseks.

Raseerimine raseerimisseebiga ( VS raseerimiskreem)


Raseerimisseep on alternatiiv raseerimiskreemile. Seebis on vähem niiskust, kui raseerimiskreemis seega sobib kasutamiseks ideaalselt rasusele nahale. Harjaga saab seepi ajada vahule ning kanda ühtlaselt nahale mis tõstab karvad püsti, et oleks parem raseerida.

Kuidas raseerida seebiga?

  • Peske nägu seebiga või näopesugeeliga ning niisutage ohtra kuuma veega.
  • Niisuta harja sooja vee all ning vääna välja liigne vesi harjast. Vahusta seep kausis vahule ringikujuliste liigutustega ning kanna näole samamoodi ringikujuliste liigutustega alustades ülevalt liikudes allapoole niikaua kuni habe on üleni kaetud seebiga
  • Niisuta raseerijat jooksva vee alla ning raseeri habeme kasvamise suunas.
  • Loputa nägu sooja veega millele järgnevalt loputa nägu külma veega mis aitab pooridel sulgeda. Kuivata nägu rätikuga.Võta väike kogus After Shave või Kreemi ning hõõru õrnalt nahka.
Kuidas Vahustada seepi ( VIDEO)

<>·Säilita seepi kuivas ja jahedas. Kuivata raseerimispintsel ning aseta kappi külili, et sisse jäänud niiskus saaks välja valguda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar