esmaspäev, 16. september 2013

Habemenuga!

  Habemenuga oli kõige levinum raseerimisvahend kuni 1950a. kui kasutusele tuli DE raseerija. Kui oled osav sirge käega raseerija, on habemenoaga võimalik saavutada palju parem kvaliteet, kui ükskõik millise tänapäeva raseerijaga. Habemenoaga raseerimine on siiski väga ohtlik ning nõuab päris pikka harjutamist, et saada korralik kvaliteet. Kui ei oska õieti habemenuga kasutada võib olla tulemus tunduvalt hullem kui nüri ühekordse raseerijaga. Kindlasti lõikad sisse endale korra või paar iga kord, mis sest, et tead kuidas tuleb tuleb habemenuga kasutada. Kui olete aga õppinud sirge käega nuga kasutama mis nõuab head närvi ja kannatust ( see võib alles õnnestuda pärast 100 korda ajamist) siis tulemus on väga hea.

  Kui otsustate habemenoa kasuks siis tasub kindlasti müüja käest uurida kas see on ikka lihvitud ja teritatud. Paljud tehasest tulnud habemeoad ei ole teritatud. Ei ole mõtet osta kasutatud habemenuga kuna selle seisukorda on väga raske hinnata.

  Enne igat kasutamist tuleb nuga lihvida. Selleks on olemas spetsiaalsed nahast rihmad ning kivid. Parimaks ning lihtsamaks meetodiks peetakse nahast rihmasid millega lihvitakse habemenuga teravaks.

  Habeme ettevalmistus on nagu ikka, seep, kreem, pintsel ning soovitavalt õli. Vuntse on noaga natuke kehv ajada kuna kipub karvustama, seega peaks vahu ja õliga korralikult laskma karvadel pehmeneda.

  Ja tegelikult ega see noa kasutamine väga raske ei ole, lihtsalt on vaja selgeks saada mõned nipid, õppida neid käsitlema ning ei tundugi üldse keeruline. Oluline on hoida nuga 30 kraadise nurga all ning raseerida sirga käega. Noale ei tohi kõvasti peale suruda vaid tasakesi õrnalt hakata lõikama ( mitte nagu seatapul karva võtmine). Oluline, et nurk oleks õige, vastasel korral hakkab sisse lõikama. Teise käega hoidke nahka pingul nii lõikab paremini. Ega korraga ei peagi kõiki karvu ära saama, see õnnestub mitmel korral sama kohta raseerides. Alustage põskedelt nii saate parema tunde nurga jaoks.



Head katsetamist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar