teisipäev, 15. oktoober 2013

Elektrilised raseerijad VS Mitmeteralised raseerijad ja DE raseerijad


Raseerijad on pärit iidsetest aegadest, kui kasutati kivist ja pronksist noasarnaseid raseerimiseks mõeldud vahendeid. Ilmselt tehti ennem tolleaegset raseerimisrituaali kõigile kohalik tuimestus, et seda piina taluda.

Aga mis toimib siis tänapäeval kõige paremini? Milline valida? Kas elektriline , mitmeteraline raseerija või hoopis DE raseerija? Viimane meeldib kindlasti Su vanaisale praegugi.

Elektriliste raseerijate pluss on see, et saab asjaga kähku ühele poole. Ei ole vaja dušši, seepi, vett, kreeme ning muid aksessuaare. Saad võtta igale poole kaasa ning kasutada seal, kus on olemas elektri kasutamise võimalus. Paljudel on akud isegi nii head, et saab kasutada nädalaid ilma laadimatta! Ei tekita sisselõikeid ning sissekasvanud karvu.

Miinusteks võib lugeda, et võib tekitada tunduvalt rohkem nahaärritust, ning kiskuda karvu. Ei pruugi saada nahalähedast raseerimist ning ei pääse ligi igalepoole kuhu vaja. Lisaks habet viimistleda keerulisem kui märgraseerimisel. Nõuavad elektrit, mis võib tähendada, et aku sureb keset raseerimist. Vajavad hooldust ja puhastust. Kuigi nad maksavad tunduvalt rohkem, kui vajad märgraseerimiseks algvahendeid tuleb aastatega habemeajamine siiski soodsam!

  


 Märgraseerimine mitmeteralistega on tunduvalt nahalähedasem mis tähendab seda, et Sa ei pea habet ajama iga päev. esimene valik kui mehed hakkavad raseerima on siiski mitmeteralised. Lihtne soetada, asendada terasid ja ostes vaid vahtu ning raseerimisjärgset palsamit. Tekitab vähem ärritust, lihtne kaasa võtta ja puhastada.

Miinuseks: Aega nõudev tegevus, vaja kasutada vett jne... seega ei saa kasutada igal pool. Vajab spetsiaalseid nahahooldusvahendeid. Terad kuluvad 4-5 korral ning vajavad vahetust. Alati võimalus sisse lõigata.


DE Raseerijad tunduvad olevat ajast ja arust. Kuid samas on see kõige odavam viis raseerimiseks tänapäeval. 10 tera maksab vahemikus 1-3,50€ sõltuvalt firmast ning kvaliteedist. Raseerijad on kõige paremad siiski habeme ajamiseks, ei soovitata raseerida jalgu ega pead. Habemel teeb ära suurepärase töö ning tulemus on puhas ja nahalähedane. Üks tera kestab 4-6 kasutuskorda, mis tõestab veelkord, et see on soodsaim viis.

Raseerimine pole samas nii lihtne kui mitmeteralistega ning harjumine võtab mõnevõrra rohkem aega. Suur oht sisse lõigata. Korralikud raseerijad maksavad suhteliselt palju. Kuigi paljud ettevõtted on toomas tagasi DE raseerijate levikut on siiski neid saadaval suhteliselt vähe. Lisaks jällegi vajab spetsiaalseid hooldusvahendeid.

Kokkuvõttes soovitaks kasutada märgraseerimist. Korraliku ning õigete toodete valikul on nahaärrituse risk minimaalne.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar