kolmapäev, 11. september 2013

Seep VS Kreem. Kumb siis ikkagi valida?

   Kindlasti on olnud paljud segaduses valiku ees kaubanduses, kus on riiulite viisi kreeme ja seepe, erinevate koostisosade ja lõhnadega. Teen väikese kokkuvõte mida valida, mida mitte.

 Raseerimiskreem

  Kui esmakordselt raseerima hakkasin siis kasutasin aerosoolgeele ja vahte. Lihtne ning ei ole mingit mässamist, pealakauba veel odav. Tegelikult sisaldavad need parajas portsus kemikaale mis võivad olla pikemaajalisel kasutamisel nahale väga kahjulikud, tekitada kuivust ning ärritust.

Kreemid
  Ärge kasutage tundmatuid kreeme ning marketite omatooteid, need on küll soodsad ja näevad head välja kuid tegelikult on täielik jura. Kasutage brände kes on keskendunud just habemeajamistarvikute ning ilutoodete tootmisele. Parimad neist on Geo . F. Trumper , D.R. Harris ja Taylor Old Bond Street. Need kreemid on pehme ja kerge vahuga ning nahka niisutavad. Kasutada saab neid pintsliga või ilma, kandes nahale käega ning hõõrudes lihtsalt vahule. Osad kreemid võivad olla tugevalt lõhnastatud, mõnele see meeldib, kuid tundlikul nahal võib olla neid raskesti taluda. Täiesti head kavliteetsed habemejaimiskreemid jäävad vahemikku 15-35€. Kasutusaeg avatuna ca 2 kuud.

Raseerimisseep

  Raseerimisseep on väga rikkaliku vahuga, kuid võib algajale olla keeruline kasutada. Odavamad glütseriini baasil seebid, on juba väga head. Maksavad poes kuskil 5-6€ ringis. Kallimad poolkroovitud seebid annavad muidugi veel parema vahu, lõnavad rohkem ning kaasas on ka üldjuhul puidust kausid, kuid hinnad jäävad 30-40€ kanti. Seebi kasutusiga on kindlasti üle poole aasta. 

Seebid



Kumba siis valida?

   Eks see mida tegelikult valida jääb Teie otsustada, kuid valikul tuleks siiski lähtuda nahatüübist. Seebid pakuvad veidikene rohkem pehmust mis on hea mitmeteraliste raseerijate puhul. Samas kreem pakub rohkem kaitset nahale mis on vajalik raseerimisel DE Raseerijaga. Kreeme on ka lihtsam kasutada, kui seepi.
Kui ostate uue raseerija, mudeli mida pole ennem kasutanud soovitaks kasutada kreemi, siis saad ise jooksvalt vaadata kas minna hiljem üle seebile või mitte. Üldiselt kui kreemiga ärritust ja muid kõrvalkaldeid ei teki võib vabalt kasutada seepi. 

  Kuid Teil on kodus olemas erinevaid raseerimispintsleid ning nende hulgas firmad Vulfix või Kent siis soovitaks kasutada kreemi, need pintslid on väga pehme harjasega ning hoiavad sees palju vett, mis sobivad suurepäraselt kreemiga, tihedamad harjad firmaldelt Rooney ja Simpsons sobivad jälle ideaalselt seebile. Seega tasub alati koju soetada erinevaid harjatüüpe, et saaks vajaduselt katsetada nii ühte, kui teist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar